onsdag 26. desember 2012

Eksamenspåmelding

Eksamenspåmelding skjer på privatistweb.no i januar for våreksamen og i september for høsteksamen (sjekk nærmere dato for ditt fylke!). Du må ha visakortet klart, ikke vent til siste dag!

Mange eksamenssteder er lite flinke til å tilrettelegge for at du kan bruke datamaskin til eksamen. Sjekk med eksamenskontoret i din fylkeskommune om de kan tipse deg om eksamenssteder der dette er lagt til rette for. Kanskje du kan ta eksamen i nabofylket hvis det gjør at du slipper å skrive for hånd?

I norsk for videregående skole er det ulike fagkoder for norsk selv om eksamenen er lik. Vi bruker eksamenskodene når vi melder oss på til eksamen.

Har du bakgrunn i yrkesfag og bygger så på med fag for å få studiekompetanse tilsvarende 3. påbygg, er det andre koder enn om du har gått på studieforberedende program.

Hovedmål
NOR1211 (NOR1231 hvis du har bakgrunn i yrkesfag)

Sidemål
NOR1212 (men NOR1232 hvis du har bakgrunn i yrkesfag)

Muntlig
NOR1213 (men NOR1233 hvis du har bakgrunn  i yrkesfag)

Kilde: http://grepwiki.udir.no/index.php?title=20110527:_Nye_fagkoder_for_Vg3_p%C3%A5bygging_til_generell_studiekompetanse_i_norsk,_samisk_og_finsk (lastet ned 26.12, 2012)


Vil du vite mer om skriftlig og muntlig eksamen i norsk? 

Kjøp Norsk på 30 dager. Det er en håndbok for privatister som tar norsk på egenhånd, men vil også være nyttig for elever.
Du kan kjøpe boka her (det er en ebok, papirutgaven kommer først i april. Eboka koster 99 kroner og papirutgaven vil koste 199.- kroner)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar